ایالات متحده روز دوشنبه ۲۵ سپتمبر (سوم میزان) حملهٔ اخیر بر سفارت کیوبا در شهر واشنگتن دیسی را محکوم کرد، حملهای که گفته میشود در آن، یک مرد دو بوتل مشروب الکولی را بر سمت ماموریت دپلوماتیک کیوبا پرتاب کرد.
حکومت کمونیستی کیوبا که بسیاری از تبعیدیان مستقر در ایالات متحده از آن تنفر دارند، این رویداد را به مثابهٔ یک''حمله تروریستی'' توصیف کرد. در این رویداد هیچ کسی زخمی نشد و خسارات قابل ملاحظه نیز به سفارت کیوبا وارد نشده است.
متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجهٔ ایالات متحده، روز دوشنبه به خبرنگاران گفت: ''همه حملات و تهدیدها بر ضد ماموریتهای دپلوماتیک غیر قابل قبول است.''
میلر همچنین گفت که وزارت خارجهٔ امریکا با مقامات سفارت کیوبا در واشنگتن دیسی در تماس است و تاکید کرد کرد که ایالات متحده در مطابقت با کنوانسیون ویانا به مصوونیت و امنیت ماموریتهای دپلوماتیک و دپلوماتها متعهد است.
او همچنین گفت که وزارت خارجهٔ امریکا برای انجام تحقیقات با پولیس شهر واشنگتن دیسی هماهنگی دارد.
در همین حال، میگل دیاز-کانل، رییس جمهور کیوبا، خواهان "اقدام مقامات امریکایی" در مورد این حمله شد.
دیاز-کانل در یک پیام ایکس نوشته است که ''شب گذشته نفرت بار دیگر سبب حملهٔ تروریستی بالای سفارت ما در واشنگتن شد، عمل خشونتآمیزی و ضعیفی که میتوانست به قیمت جان باارزش [دپلوماتها و یا کارمندان سفارت] تمام شود.''
لیانیس تورس ریورا، سفیر کیوبا در ایالات متحده، نیز گفت که سفارت "به صورت فوری با مقامات ایالات متحده ارتباط برقرار کرده است." سفیر ریورا همچنین گفت که نمونهٔ بوتل مشروب الکولی که بر سفارت پرتاب شده بود، به مقامات امریکایی داده شد.
این حمله چند ساعت پس از آن صورت گرفت که رییس جمهور کیوبا، پس از اشتراک در نشست مجمع عمومی ملل متحد در شهر نیویارک، وارد کشورش شد.
حضور دیاز-کانل در شهر نیویارک با تظاهرات مخالفان حکومت کمونیستی که شش دهه قبل توسط فیدل کاسترو، ایجاد شد، روبرو گردید.
تا حالا هیچ فرد و یا گروهی مسوولیت حمله بر سفارت کیوبا را بر عهده نگرفته است، اما مقامات هاوانا به اسرع وقت، کیوباییهای تبعیدی را مقصر این حمله قلمداد کردند.
حمله بر سفارتهای خارجی مقیم واشنگتن دیسی به ندرت رخ میدهد و حکومت ایالات متحده همواره حمله بر ماموریتهای دپلوماتیک مقیم امریکا را محکوم میکند و تاکید میکند که چنین حملات ماموریتهای آن کشور در خارج را متاثر میکند.
سفارت کیوبا در سال ۲۰۱۵ پس از آن به طور کامل در شهر واشنگتن دیسی بازگشایی شد که براک اوباما، رییس جمهور پیشین ایالات متحده شرایط آنرا مساعد کرد. اوباما معتقد بود که چندین دهه تلاش امریکا برای منزوی کردن این جزیره با شکست مواجه شده است.
گروه