قصر سفید روز سهشنبه ششم سپتمبر (۱۵ سنبله) درخواست اوکراین و قانونگذاران امریکایی برای معرفی روسیه به عنوان 'کشور حامی تروریزم' را رد کرد و گفت که این اقدام نتیجهٔ معکوس خواهد داشت.
کارین ژان پیر، سخنگوی قصر سفید گفت که نامگذاری روسیه به عنوان کشور حامی تروریزم "موثرترین یا قویترین راه" برای "حسابده قرار دادن روسیه" نیست.
خانم ژان پیر گفت که این اقدام ارسال کمکها به مناطق ویرانشدهٔ اوکراین را مختل میکند و از انتقال غلهجات از اوکراین که به میانجیگری ترکیه و سازمان ملل متحد صورت گرفته، جلوگیری خواهد کرد.
او به خبرنگاران گفت: "این امر همچنین ایتلاف چندجانبه بیسابقهای ما را که در حسابده قراردادن پوتین بسیار موثر بوده و توانایی ما برای حمایت از اوکراین را ، تضعیف خواهد کرد."
در همین حال جوبایدن، رییس جمهور ایالات متحده نیز روز دوشنبه در پاسخ به سوالی که آیا روسیه را در فهرست کشورهای حامی تروریزم قرار میدهد یا خیر، به سادگی گفت: "نه".
پس از تهاجم روسیه بر اوکراین که منجر به کشته شدن غیر نظامیان نیز شده است، ولادمیر زیلینسکی، رییس جمهور اوکراین از کشورهای غربی خواسته است تا روسیه را رسماً به عنوان کشور حامی تروریزم معرفی کنند.
دیمیترو کولیبا، وزیر خارجهٔ اوکراین در پاسخ به سوالی درباره تصمیم بایدن، گفت که عدم معرفی روسیه به عنوان حامی تروریزم در حال حاضر "به این معنی نیست که هرگز نمی توان آن را انجام داد."
او گفت: "ما از ایالات متحده به خاطر تمام کارهایی که برای اوکراین انجام می دهد سپاسگزاریم، اما در مورد این موضوع خاص، ما عقب نشینی نخواهیم کرد و همچنان بر موضع خود پافشاری می کنیم، زیرا این واقعاً تصمیم درستی خواهد بود."
در همین حال قانونگذاران امریکایی از جمله ننسی پلوسی، رییس مجلس نمایندگان کانگرس امریکا نیز از آقای بایدن خواسته اند تا روسیه را دولت حامی تروریزم معرفی کند و آنرا راهی برای افزایش فشار بر مسکو خوانده اند.
پیش از این، خبرگزاری تاس روسیه به نقل از الکساندر دارچییف، رییس بخش امریکای شمالی وزارت خارجهٔ روسیه گفته بود که روسیه به ایالات متحده هشدار داده که اگر روسیه به عنوان "دولت حامی تروریزم" معرفی شود، روابط دپلوماتیک دو کشور به شدت آسیب خواهد دید و حتا ممکن قطع شود.
دارچییف گفته است که اگر سنای ایالات متحده طرحهای را برای منزوی کردن روسیه مطرح کند، واشنگتن از نقطه بیبازگشت روابط بین دوکشور عبور خواهد کرد.
دارچییف به تاس گفت که اگر این لایحه تصویب شود "جدیترین آسیب جانبی را برای روابط دپلوماتیک دوجانبه به همراه خواهد داشت" که حتا ممکن سبب قطع روابط دو کشور شود.
پیش از این پارلمان لتویا به تاریخ ۱۱ اگست روسیه را به عنوان کشور حامی تروریزم معرفی کرد و از متحدان غربی خواست تحریمهای گستردهتری را علیه مسکو اعمال کنند.
ایالات متحده چهار کشور – ایران، سوریه، کوریای شمالی و کیوبا – را به حیث کشورهای حامی تروریزم معرفی کرده است.