لینک های دسترسی

Breaking News

معاون رییس جمهور امریکا: نظارت بیش از حد بر هوش مصنوعی این صنعت را نابود می‌کند


جی‌دی ونس، معاون رییس‌جمهور ایالات متحده.
جی‌دی ونس، معاون رییس‌جمهور ایالات متحده.

جی‌دی ونس، معاون رییس‌ جمهور ایالات متحده ، روز سه‌شنبه، ۱۱ فبروری (۲۳ دلو)، در سخنرانی خود در اروپا با قوانین پیشنهادی رهبران این قاره در مورد هوش مصنوعی مخالفت کرد و گفت که این مقررات نه‌تنها پیشرفت این فناوری را متوقف می‌کنند، بلکه تعدیل محتوا را به‌ عنوان نوعی "سانسور مستبدانه" تحمیل می‌کنند.

این اظهارات ونس در حالی بیان شده که با توسعه هوش مصنوعی، رقابت جیوپولیتیکی بین کشورها برای کسب برتری در این فناوری افزایش یافته و نگرانی‌های امنیتی جای خود را به این رقابت داده است.

جی‌دی ونس با تاکید بر پالیسی"نخست امریکا" در حکومت ترمپ، اعلام کرد که ایالات متحده قصد دارد همچنان پیشتاز در حوزه هوش مصنوعی باقی بماند و به شدت با مقررات سختگیرانه اتحادیه اروپا در این زمینه مخالف است.

او در اجلاس سران و مدیران ارشد شرکت‌های فناوری در پاریس، پایتخت فرانسه، گفت: "ما معتقدیم که مقررات بیش از حد در بخش هوش مصنوعی می‌تواند یک صنعت تحول‌آفرین را از بین ببرد."

این مقام ارشد امریکا همچنین تاکید کرد که تکنالوژی هوش مصنوعی ایالات نباید به ابزاری برای "سانسور اقتدارگرایانه" تبدیل شود و نباید از آن برای اعمال جانب‌داری‌های ایدیولوژیک استفاده شود.

انتقاد از مقررات اتحادیه اروپا

معاون رییس‌جمهور امریکا از قوانین گسترده اتحادیه اروپا، از جمله قانون خدمات دیجیتل و مقررات حریم خصوصی اینترنتی موسوم به GDPR انتقاد کرد. او این قوانین را عامل افزایش هزینه‌های قانونی برای شرکت‌های کوچک دانست.

او با اشاره به این موضوع افزود: "ما قطعاً خواهان امنیت در فضای مجازی هستیم، اما جلوگیری از سواستفاده از کودکان در انترنت یک موضوع است و محدود کردن دسترسی افراد بالغ به نظراتی که حکومت آن‌ها را اطلاعات نادرست می‌داند، موضوعی کاملاً متفاوت."

پارلمان اروپا سال گذشته قانون تکنالوژی هوش مصنوعی را تصویب کرد که نخستین مجموعه مقررات جامع در این زمینه محسوب می‌شود.

هشدار امریکا درباره چین

معاون رییس‌ جمهور امریکا در سخنرانی خود بدون اشاره مستقیم به شرکت‌‌ چینایی ديپ‌سیک، نسبت به وابستگی کشورها به فناوری‌های ارزان‌قیمت چین هشدار داد.

"او گفت: همه ما با تجهیزات ارزان قیمتی که توسط رژیم‌های اقتدارگرا سبسایدی دریافت کرده و صادر می شوند، از سی‌سی‌تی‌وی گرفته تا تجهیزات نسل پنجم [جی۵) آشنا هستیم."

او هشدار داد که مشارکت با چنین شرکت‌ها، به معنای واگذاری زیرساخت‌های اطلاعاتی کشور به یک قدرت اقتدارگرا است که به دنبال نفوذ و کنترول بر معلومات است.

ماه گذشته، شرکت دیپ‌سیک، یک مدل پیشرفته هوش مصنوعی را به‌صورت رایگان عرضه کرد. برخی تحلیلگران این اقدام را چالشی برای برتری فناوری امریکا دانسته که موجب کاهش ۱۷ درصدی ارزش سهام شرکت فناوری انویدیا شد.

موضع فرانسه و اتحادیه اروپا

امانویل مکرون، ریس‌جمهور فرانسه، در این اجلاس از کاهش مقررات دست‌وپاگیر حمایت کرد، اما بر لزوم وضع قوانین برای ایجاد اعتماد عمومی به هوش مصنوعی تاکید داشت. مکرون گفت: "ما به هوش مصنوعی قابل اعتماد نیاز داریم."

در عین حال،‌ اورسولا فون دیرلاین رییس کمیسیون اتحادیهٔ اروپا،‌گفت که اتحادیه اروپا، پروسه اداری را کاهش داده و سرمایه‌گذاری بیشتری در این حوزه انجام خواهد داد.

خودداری امریکا و بریتانیا از امضای بیانیه پایانی این اجلاس

در عین حال، ایالات متحده و بریتانیا توضیح ندادند که چرا از امضای بیانیه پایانی اجلاس پاریس خودداری کرده‌اند. در حالی که بیش از ۶۰ کشور، از جمله چین، این بیانیه را امضا کردند.

ژانگ گویوکینگ، معاون صدراعظم چین، در این اجلاس اعلام کرد که بیجینگ آماده همکاری با سایر کشورها برای تضمین امنیت و اشتراک‌گذاری دستاوردهای هوش مصنوعی است.

یک منبع نزدیک به برگزارکنندگان اجلاس گفت که عدم امضای بیانیه توسط امریکا قابل پیش‌بینی بود، زیرا واشنگتن رویکرد سختگیرانه‌ای نسبت به این مقررات دارد.

یک مقام حکومت بریتانیا نیز گفته که برخی از اصطلاحات بیانیه با پالیسی‌های بریتانیا همخوانی نداشت و مسیر اجلاس پاریس بسیار متفاوت از اجلاس ایمنی هوش مصنوعی بریتانیا در سال ۲۰۲۳ بود.

در همین حال، داریو آمودی، مدیرعامل شرکت Anthropic، که در زمینه هوش مصنوعی ایمن فعالیت دارد، اجلاس پاریس را یک فرصت از دست رفته توصیف کرد و گفت که این رویداد نتوانست به مسایل عمده مانند کنترول زنجیره تامین، تهدیدات امنیتی هوش مصنوعی و پیامدهای آن بر بازار کار بپردازد.

گروه

XS
SM
MD
LG